Aug 1, 2007

Intiassa kuukin on kuumempi...

Namaste!
Nyt on ensimmäinen (ja pidempi) pätkä lomia lusittu ja kotiinkin selvitty hengissä. Loma sujui uhkailujen mukaan matkustaessa, tarkemmin sanottuna Intiassa. Tässä pieni kooste retkestämme.

Juhannusaattona matkaseurueemme (lue: blogimies ja minä) suuntasimme töppösemme kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää, josta matka suureen tuntemattomaan alkoi. Ensimmäiset intialaiset oluset juotiin lentokoneessa ja jännitettiin tulevia viikkoja.

Indira Gandhin lentokentällä kuumuus iski kasvoille, vaikka oli keskiyö. Mittari näytti +34C.
Lentokentältä selvisimme etukäteen tilatun taksikuskin avulla hotellillemme, ja pääsimme nukkumaan pitkän matkustamisen jälkeen. Liikenteen äänet, ilmastointilaitteen hurina ja jännitys tosin pitivät meidät hereillä vielä melko pitkään.

Matkamme alkoi Delhistä kulki Agran, Madhogarhiih, Jaipurin, Bundin, Bijaipurin ja Puskarin kautta takaisin Delhiin. Matkapäiviin kuului linnoissa ja palatseissa vierailua, paikallisilla toreilla ja marketeilla kiertelyä ja shoppailua, tutustumista pienten kylien ihmisiin ja elämään ja intialaiseen kulttuuriin. Alkumatkasta päivät olivat täynnä ohjelmaa, mutta loppumatkasta aikaa riitti myös omiin aktiviteetteihin ja rentoutumiseen.

Matkan järjestäjä oli Intrepid travel. Se on yritys, joka järjestää kiertomatkoja kaikilla (tai ainakin melkein kaikilla) mantereilla aina Afrikasta Eurooppaan asti. Yleensä ryhmien koko on noin 12 henkilöä ja kaikista matkanjärjestelyistä vastaa paikallinen opas, joten itse ei tarvitse huolehtia oikein mistään. Meidän ryhmäämme kuului ihmisiä Australiasta, Uudesta-Seelannista, Irlannista ja Engannista ja ikähaarukka oli 19-29v. Kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään ja meillä oli todella kivaa porukan kanssa.

Ilmakin suosi matkailijoita, tai no ainakin oli lämmintä. Suurimman osan reissusta aurinko paahtoi yli +40C lämmöllä ja sadepäivinäkin lämpötila pysyi yli +30C. Eli palelemaan ei päässyt, vaikka viimeisinä päivinä haalinkin jostain pienen flunssan itselleni.

Kaiken kaikkiaan upea reissu ja voin lämpimästi suositella Intiaa ja etenkin Rajasthania kaikille!
Tässä pieni kuvakooste kiinnostuneille:














Delhi, markettikatu
Tässä on paikka, josta ostettiin ensimmäiset paikalliset ruuat. Myöhemmin kuultiin, että katukeittiöistä ei kannata syödä laisinkaan :)














Intialainen teekuppila ja paikallinen teen keittäjä. Tee sisälsi kardemummaa, kanelia ja paljon sokeria ja maitoo. Todella hyvää!














Agra Red Fort












Taj Mahal














Intialaisen mattokutomon työntekijöitä mattoa viimeistelemässä.














Paikallinen hammaslääkäri vastaanottonsa vieressä kadun reunassa Bundissa.














Paikallinen parturiliike.














Meidän ryhmä Madhogarhin maaherran linnassa pukeutuneina sareihin ja turbaaneihin.














Madhogarhin kylän lapsia. Kylässä kävellessä joka puolelta kuului "One foto, one foto" ja sitten olikin kamera täynnä pienten tyttöjen ja poikien kuvia :)














Lasten lisäksi vanhat miehet olivat innokkaita kuvattavia. Saimme myös kuulla tarinan intialaisten miesten viiksistä. Tiedättekö te, miksi useimmilla intialaisilla miehillä on viikset?














Intialaista matkustamista. Tässä mennään n. 80km/h














Viimeinen hotellimme Puskarissa.
















Minä ja kamelini :) Raju oli kamelini nimi (tai ainakin se siltä kuulosti), mutta luonteeltaan se oli erityisen rauhallinen.


1 comment:

Terhi said...

Oon aika kade teidän reissusta! Hyviä kuvia ja mielenkiintoista luettavaa, niin kuin koko blogi muutenkin =)