Jan 19, 2009

GreenDay inspired vest

Viime vuoden messuilla seikkaillessani päätin, että messuilta ostettavat langat on saatava neulottua ennen seuraavia messuja. Tämän päätöksen innoittamana aloin neuloa Tikrun GreenDay-sliparia messulankojen heräteostoksesta joulukuussa.
Neuloin innoissani koko resorin ennen kuin aloin miettiä, että mahtuukohan kyseinen vaate päälle laisinkaan (mallitilkkuahan en todellakaan tehnyt). No eihän se mahtunut, kyllähän sen olisi nähnyt jo takaraivollaankin (jos olisi katsonut). Joten ei kun purkamaan.
Vähän aikaa annoin lankojen hautua, kävin ostamassa oikean kokoisen pyöröpuikon ja sitten aloitin alusta. Tällä kertaa silmukkamäärät olivat omien laskelmien mukaisia ja vain inspiraatio oli enää GreenDaystä.

Vartalonmuotoilut tein omasta päästä ja vasta kainaloiden kohdalla tajusin kuinka olisin saanut niistä nätit. Purkamaan en kuitenkaan enää alkanut, vaan päätin, että antaa olla.
Kaula-aukoksi halusin V-aukon, sillä mielestäni se sopii paremmin kauluspaidan päällä pidettävään slipoveriin. Muutin myös ohjetta siten, että palmikot jatkuvat olkapäille asti reunustaen kauniisti pääntietä. Käsiaukkojen ja kaula-aukon resoreja tehdessäni huomasin tehneeni virheen alaosan resorissa. Purkamaan en kuitenkaan lähteny (mitään resoreista), joten nyt ne ovat erilaiset.

Sovitellessani slipoveriani tajusin, että se on melko lyhyt, vaikka kuinka olin yrittänyt neuloa siitä todella pitkän ja kaula-aukko on melko pieni. En anna näidenkään seikkojen kuitenkaan häiritä, vaan aion käyttää tätä ihan julkisestikin (ainakin kerran).
Loppujen lopuksi alkuperäisestä GreenDaystä ei paljoa ole jäljellä, mutta idea ja inspiraatio siis siitä. Mukana on paljon muokkauksia, virheitä ja sattumia, mutta aika ihana tuo silti on :)

Tässä ensimmäinen vilautus sliparista. Lisää kuvia toivottavasti viikonloppuna, jos sattuisi olemaan vaikka valoisan aikaan kotona.

I bought these green wool yarns from exhibition in November (can’t remember from which stand) and thought that they could become the GreenDay vest. I started as the pattern said but after knitting about 10cm I noticed that the vest was going to be way too small (I know, I’m a bit slow). I unstitched the beginning and started again. This time with totally different amout of stitches. I also modified the neckline and basically the whole vest. And made some mistakes also. So this is not actuall GreenDay but it still is inspired by GreenDay.

Here is one photo of the vest. More pictures on the weekend.




2 comments:

Anonymous said...

Lupaavalta näyttää :).
Noin mullekin usein käy, yhdistelen ideoita sieltä ja täältä ja vielä matkan varrella hoksaan, miten olisi jonkun asian voinut tehdä vähän paremminkin :). Mutta kun on niin kiire posottaa eteenpäin..

Perhoneito said...

Mä yleensä yritän olla soveltamatta, kun en kerran osaa. Tällä kertaa päätin kuitenkin koittaa ja kohtuullisen tyytyväinen olen tulokseen.
Ehkä sitä soveltamistakin pikkuhiljaa oppii :)