Jan 26, 2009

Magic Mirror Socks

Tästä se lähtee, jo toinen valmistunut työ tänä vuonna.
Here it goes. This is already second finished knit this year.
GreenDayn jälkeen ranteet olivat niin kipeät palmikkojen vääntämisestä, että halusin puikoille jotain pientä, helppoa ja mielenkiintoista. Sen lisäksi halusin vielä päästä kuluttamaan lisää messuilta ostamiani lankoja. Nämä asiat mielessäni löysin koneeni uumenista Magic Mirror Socksien ohjeen. Olin joskus ja jostain sen koneelleni tallentanut ja nyt se tuntui juuri oivalta välipalatyöltä.
After GreenDay I wanted to get something easy, small and interesting to the needles. And I also wanted to use the yarns I bought from the exhibition last November. These things in mind I found Magic Mirror Socks pattern and thought it would be perfect.

Mallitilkkua en taaskaan jaksanut tehdä, vaan ryhdyin tuumasta toimeen heti. Lanka on hieman paksumpaa kuin ohjeessa, joten ajattelin kompensoida sen tekemällä pienimmän koon ja pienenillä puikoilla :) Ihan hyvin jalkaterä alkoikin muodostua, mutta kantapäätä kohti tultaessa huomasin, että sukka on liian kapea. Niinpä tein omasta päästä muutamat lisäykset ja sen jälkeen kantapään. Kantapään jälkeen jatkoin tyytyväisenä matkaa, kunnes n. 5cm kuluttua huomasin että sukka on liian kapea (jalka ei mahdu sisään), joten eikun purkamaan. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin siihen, että teen varren 3mm puikoilla ja toivon, että se näin mahtuu paremmin jalkaan. Ja mahtuihan se. Hyvä tuli, eikä eroakaan heti huomaa.
Again, I didn't have the motivation to check the gauge. I just thought that because the yarn is a bit thicker than in the pattern, I use smaller needles and smallest size :) The foot seemed to be the right size but when I did the heel I noticed that it would be to narrow for me. I made some increases and knitted on. After knitting about 5cm afthe the heel I noticed that the sock doesn't fit me. I unstitshed until the heel and changed to larger needles (3,00mm). This way I got the gauge right and you don't even notice the change in gauge too much.Ihastuin tämän langan väriin messuilla, mutta kun aloin neuloa en ollutkaan enää niin varma. En mä kyllä tykkää raidottuvista langoista, pitäis mun se jo ymmärtää. Mutta eiköhän nääkin käytettyä tuu.
I really liked the colour of this yarn at the exhibition, but now I'm not so sure anymore. Well, I think I'm going to use these anyway.
Pattern: Magic Mirror Socks by Jeannie Cartmel (ravelry link)
Yarn: ON Line Supersocke
Needles: 2,5mm and 3,00mm

Ja juuri kun pääsin sanomasta, että kukaan ei kiitä ja kukaan ei pyydä, niin sain sekä kehuja että pyynnön tehdä pikkusukkia :) Tässä siis ensimmäinen valmistunut pari. Toivottavasti sopii 1vuotiaalle Onnille.

2 comments:

Anonymous said...

Minusta oikein kauniin väristä sukkalankaa, malli myös kiva!

Perhoneito said...

Musta kans toi malli on tosi kiva, väristä en oo ihan niin varma. Käyttöön noi silti pääsee, kun ovat ihanan lämpöiset :)