Apr 14, 2007

Pitkästä aikaa

On taas ollu vähän blogiblääh ja toisaalta vähän neulebläähkin, mutta nyt taas jotain valmista (no melkein ainakin).

Ensin fiilistelykuva upeasta huivistani.










Huivi oli mukana romanttisella Helsinkiviikonlopulla, jonne blogimies minut vei. Ohjelmassa oli pulikointia Serenassa, erittäin hyvää ruokkaa, tieteilyä Heurekassa ja paljon muuta :)
Huivi oli menossa mukana ja erittäin sopiva keväiseen ilmaan.

Seuraavana viikonloppuna ystäväni Helsingistä tuli kyläilemään ja toi tuliaisiksi tämän ihanan keittokirjan ja ostipa vielä pullon viiniäkin. Erittäin suuret kiitokset vielä kerran (jos satut lukemaan tätä)!










Kirjassa oli slaavilaisen keittiön ruokaohjeita. Vielä en ole ehtinyt kirjaa korkata, mutta varmasti tulen siitä ruokia tekemään tulevaisuudessa.

Ja sitten omien neuleiden pariin. Pitkällisten purku/neulomis/nurkkaanheitto-operaatioiden jälkeen söderasukat ovat edenneet. Ensimmäinen sukka on nyt valmis ja toisen sain juuri tänään aluilleen. Ehkä ne vielä ennen kesää valmistuvat, kun vihdoin opin mallikuvion ulkoa ja innostuin sukista oikein todenteolla. Sitä paitsi minulla on aivan täydellisen kengät sukkia varten, joten into neuloa niitä on kova. Tässä kuva valmiista sukasta:

















Juu-ei, vielä ei ole vappu. Kuvassa on äitiltä saamiani nauhoja, joista joku tai jotkut tulevat päätymään sukkaan. Aivan ihania nauhoja, kiitos äiti!

Viimeiseksi vielä kuva pinkistä villapaidasta, joka valmistuu ehkä joskus. Pitsineuleesta luovuin ja nyt etenen sileällä neuleella. Paita vaikuttaa ihanalta, mutta sileä neule ei hirveästi inspiroi.

7 comments:

Anonymous said...

Pistä vaan puikot viuhumaa tuon pinkin puseron kanssa. Sileässä neuleessa on kumminkin puolensa: Voit lisätä ja purkaa koristeluita puseron pintaan neulallla ja langalla omien fiilisten mukaan, tehdä loppulangasta erilaisia ruusukesysteemejä tai pitsireunuksia vaikka kaula-aukkoon, jne. Herkullinen väri!

Vilma said...

Oi että toi huivi on ihana! Tahtoo kans samanlaisen... :)

Söderat on siitä kivat, että nauhojen vaihtamiseen ei kauan mene. Mullakin on useammat nauhat sukkia varten, niin että niitä voi vaihdella asun ja fiiliksen mukaan.

emilia said...

Kivat nauhavalikoimat :) Mää kanssa aloitin Söderoita eilen ja perjantaina jo shoppasin nauhoja varastoon...

Perhoneito said...

perhos-heidi: Juu, eiköhän tota paitaakin tuu tehtyä pikkuhiljaa. Enemmän kyllä tällä hetkellä inspaa söderat, mutta välillä kun kaipaa aivotontaneuletta, otan paidan esiin.

vilma: Huivi on aivan upea, kiitokset vielä Emilialle. Innostuitkos sä jo jostain islantilaisesta huivimallista? Emilia kerto, että olet kirjan ostoa harkinnut.

emilia: Mulla on toisesta sukasta jalkaterä neulottu, eli kyllä ne pian valmistuu :)

Vilma said...

Innostuinpa hyvinkin, juurikin tuo Hyrna Herborgar olis suunnitelmissa. Kiitos Emilian voin vielä hetken harkita kirjan ostamista omaksi, se kun on melko tyyris ja saatavuuskin heikohko.

Yksi Hyrna Herborgar pitäisi tehdä lahjaksi ja toinen itselle. Langat on vielä hakusessa, mutta eiköhän viikonlopun Tukholman-reissu auta siinä asiassa... ;)

koi said...

Toi huivi on ihan läääääh! Tollasia sukkia oon miettiny itekin, mutta eipä taida puhti riittää moiseen projektiin..

Perhoneito said...

Sukat oli aivan ihanat tehdä, eivätkä lainkaan vaikeat kunhan alkuun pääsi. Eli voin suositella.